Vi oplever i øjeblikket problemer med vores telefoner. Du finder de direkte telefonnumre under kontakt på hjemmesiden.

Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

MagCath: Device til stressinkontinente kvinder

Stress-inkontinens er ufrivillig vandladning, som sker ved fysisk aktivitet som løft, host, nys eller latter, der sætter blæren under tryk. Omkring 100.000 danske kvinder har dette problem i så svær grad, at de må gå med urinbind og derved hæmmes i deres dagligdag. Dette er ikke kun en dansk, men også en global folkesygdom - og den savner en god løsning.

MagCath ApS har derfor udviklet et engangsdevice, som består af et lille blødt silikonerør, som brugeren selv kan anbringe i urinrøret. Silikonerøret gør brugeren tæt igennem dagen, og det har dertil en lille ventil, som hun enkelt betjener og derved selv bestemmer, hvor og hvornår vandet lades. Løsningen gør kvinden kontinent og muliggør en bedre dagligdag, samt ikke mindst et fysisk aktivt og dermed sundere liv.

Uddybende om projektet
MagCath ApS har sammen med Urogynækologisk Afdeling, Herlev Hospital, gennemført en række kliniske tests, der konkluderer, at devicet til hjælp af stress-inkontinente kvinder er både effektivt og sikkert. Disse kliniske tests viste dog samtidig, at one-size-device ikke passer alle. Med dette projekt, gennemført med støtte fra Markedsmodningsfonden, ønskes derfor først at gennemføre en supplerende række kliniske tests, som afklarer præcis hvilke størrelser devices der skal sættes i produktion for at kunne hjælpe så mange brugere som muligt. Også denne test kommer til at ske i samarbejde med Urogynækologisk Afdeling, Herlev Hospital. Dernæst er projektplanen at gennemføre en større klinisk test og få udstedt CE-mærke, så markedsføring kan påbegyndes.

Markedsføring kommer til at ske gennem danske og udenlandske distributører. Den første markedsføring kommer til at ske i Danmark, men da stress-inkontinens er et globalt problem med potentiale for en årlig omsætning i milliardklassen, vil firmaet få langt hovedparten af sit salg på eksportmarkederne. Med et udstedt CE-mærke kan de enkelte lande i Europa i første runde adresseres. Senere følger FDA godkendelse og salg i USA, Japan og Kina.

Effekter og leverancer i projektet efter 5 år:
Arbejdspladser: 45
Øget omsætning: 2.2 mia. kr.

Citater til pressebrug
'I medikoteknisk regi er MagCath ApS en lille spiller. For os betyder støtte fra Markedsmodningsfonden, at vi nu kan fokusere vores energi og tid på vores brugere og teknologi, i stedet for på dørklokker ved investorer' - Niels Erikstrup, direktør.