Spørgsmål og svar
Se svarene på de oftest stillede spørgsmål til Markedsmodningsfonden.
Markedsmodningsfonden medfinansierer projekter, der omhandler test og tilpasning. Det vil sige aktiviteter, der vedrører afprøvning af en prototype eller serviceydelse i en reel brugssituation hos potentielle kunder eller slutbrugere. Fonden medfinansierer omvendt ikke udviklingsaktiviteter, som typisk vil ligge forud for tilpasningen af prototypen.
Projektholder skal på ansøgningstidspunktet beskæftige mindst to ansatte, dvs. to fuldtidsansatte eller flere deltidsansatte, der tilsammen udgør to fuldtidsstillinger på ansøgningstidspunktet. Der er ikke krav til antal ansatte hos testbrugere og eventuelle samarbejdspartnere.
Projektet må maksimalt vare tre år.
Ja, både ved præscreening og bedømmelsesmøde.
Nej. Præscreeningssamtalen bliver optaget og indgår som en del af beslutningsgrundlaget for vores bestyrelse. Samtalen kører efter et fast format på maksimalt 20 min. Formatet kan ikke håndtere mere end én person. Øvrige personer kan godt lytte med, men kan ikke deltage i præscreeningen.
Præscreeningen fokuserer primært på to faktorer, der er afgørende for om projektet kan komme i betragtning til medfinansiering i Markedsmodningsfonden. Det er produktet/serviceydelsens nyhedsværdi samt prototypens udviklingstrin. Det er således vigtigt, at det er den person i virksomheden med størst kendskab til projektet og produktet/serviceydelsen, der gennemgår præscreeningen. Der er hverken krav eller forventning til forberedelse. Der vil ikke være tale om en samtale, hvor man bliver bedømt eller hvor der bliver truffet afgørelse. Samtalen er udelukkende af vejledende karakter.
Det CVR-nummer, der oplyses ved præscreening, skal også anvendes for projektholder ved evt. indsendelse af skriftligt materiale. Hvis det efter et evt. tilsagn til projektet vurderes nødvendigt at ændre CVR-nummer kan dette typisk imødekommes.
Maksimalt fire personer kan deltage i mødet.
Fonden har ingen planlagte informationsmøder. Du kan læse oplægget fra mødet i februar i København.
Nej. Ansøgningsmaterialet skal udfyldes i det ansøgningsmodul, som du modtager efter præscreeningen. Det er vigtigt for vores behandling af materialet, at det sendes retur i samme format (Word). Der kan gives afslag på en ansøgning, hvis de korrekte skabeloner ikke anvendes.
Ja. Udspecificeringerne skal bruges til at uddybe diverse budgetposter, bl.a. konsulentbistand, rejser og evt. markeds- eller scrapværdi. Således vil manglende udspecificeringer af budgetposterne medføre afslag.
Der skal vedhæftes en forretningsplan ifbm. ansøgningen, men vi har ingen faste krav til rammer og form på forretningsplaner, da projektholder selv skal bestemme, hvordan produktet/serviceydelsen præsenteres. Forretningsplanen skal dog som udgangspunkt have samme kvalitet som den, du ville fremvise til investorer og finansieringsforbindelser. Se side 7 i ansøgningsvejledningen her for mere information om forretningsplanen.
Markedsføringsaktiviteter betragtes i dette tilfælde, som aktiviteter, der indgår i den normale drift og som typisk vil komme efter et endt markedsmodningsprojekt. Det gælder ligeledes eksportaktiviteter, som forudsætter, at produktet/serviceydelsen allerede er blevet testet og tilpasset, og således er parat til at komme på markedet.
Vi benytter ikke en fast standard for testbrugererklæring. Det væsentlige er, at det i erklæringen beskrives, på hvilken måde testbrugeren deltager i forløbet, og dokumenteres, at testbrugeren er indforstået med at deltage i det forløb af test og tilpasning, der er anført i ansøgningen.
Projektholder: Den virksomhed, der er ansvarlig for projektets gennemførelse og økonomi, og som har ret til at indgå aftaler vedrørende projektet. Projektholder skal på ansøgningstidspunktet beskæftige, hvad der svarer til 2 fuldtidsstillinger.
Samarbejdspartner: Projektdeltager der indgår i projektbudgettet og dermed bidrager økonomisk til projektets gennemførsel (i likvider eller løntimer) og ligeledes får del i det ansøgte tilskud, se også bilag 1 i ansøgningsvejledningen.
Projektdeltager: En fællesbetegnelse for projektholder og samarbejdspartner. Inden trin 3 i ansøgningsprocessen skal alle projektdeltagere underskrive en projektdeltagererklæring.
Testbruger: Potentielle slutbrugere/kunder, der er repræsentative for det marked, du forventer at adressere, og som i projektet tester ansøgte løsning. Testbrugere må gerne, men behøver ikke, være samarbejdspartnere.