Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Viking CNC - ny CNC-løsning til slibeopgaver

Viking CNC har konstrueret en modulær løsning til automatiseret fremstilling af slebne emner, typisk skærende værktøj til metalindustrien eller kirurgiske instrumenter. Ved at benytte moduler forbundet i en transferlinje kan der arbejdes på flere stationer samtidigt, og produktiviteten mangedobles derved helt op til 4-6 gange i forhold til traditionelle fremstillingsmetoder.

Hurtig omstillingstid og kundeoptimeret design muliggør konkurrencedygtig produktion af selv små serier og målet er at maskinerne kan holde produktion i Danmark og Europa, som ellers ville blive outsourcet til vækstøkonomier.

Uddybende om projektet
Viking CNCs kunder kræver dokumentation for merværdien, før de vil placere en ordre. Projektet får medfinansiering til at bygge en prototype der kan demonstrere fremstillingsprincippet, og efterprøve både produktionstid, kvalitet og brugervenlighed for potentielle kunder.

Grundet store transport- og opstillingsomkostninger af et maskinanlæg vil maskinen blive opstillet hos Viking og kundetest foretaget her i samarbejde med interesserede kunder. Den modulære løsning gør at maskinen kan tilpasses og ombygges til de enkelte kunders behov, og det er netop muligheden for den kundetilpassede løsning der skal give maskinen maksimal produktivitet.

Viking har indledningsvis interesserede kunder i Danmark, men forventer hurtigt at fremvise maskinen for kunder i hele Europa.

Effekter og leverancer i projektet
Projektholders forventede effekt på vækst og beskæftigelse efter 5 år:
Arbejdspladser: 12
Øget omsætning: 36 mio. kr.

Godkendte citater til pressebrug
'Det er en gammel nyhed at vi i Nordeuropa skal konkurrere på kvalitet, højteknologi og fleksibilitet. Vor nye transfer slibemaskine er præcist en sammendrag af alle tre discipliner og løsningen tilbydes kunder med behov for præcisionsbearbejdning af småserier', Jan Sørensen, Manager, R&D and Sales

'Der findes et utal af kostbare CNC maskiner, der kun kører med meget lav produktivitet grundet høj kompleksitet. Vort fokus er på at kundetilpasse CNC løsninger med maksimal brugervenlighed og kort opstillingstid, hvilket er forudsætningen for en høj udnyttelsesgrad', Jan Sørensen, Manager, R&D and Sales